Teksten laten schrijven reizen

Avontuurlijke tekstschrijver hier

Freelance schrijver reisbranche
tekstschrijver reisbranche

DUS, WIE SCHRIJFT JOUW TEKSTEN?

AANGENAAM, KRISTEL: REISFANAAT EERSTE KLAS.

 

Schrijven is een vak apart. Je teksten optimaliseren voor Google al helemaal. Ik kan me zo voorstellen dat jij geen zin – en vooral geen tijd – hebt om je daar in te verdiepen. Het liefst houd je je lekker met jouw business bezig, toch? 

Máár, een dikke vette maar: het draait natuurlijk niet om Google. Het draait om jou en je klanten. En dáár heb je goede teksten voor nodig. 

Van loondienst naar tekstschrijver

Maar wie ben ik dan? En hoe help ik jou? Ik neem je even mee naar het moment dat ik afstudeerde. Iedereen happy – en ik natuurlijk ook wel -, maar hetgeen steeds door mijn hoofd spookte was: fuck, en nu begint het échte grotemensenleven. Ik moet gaan werken. En eerlijk? Het was nét zo erg als ik me had voorgesteld. Misschien nog wel erger. Kantoortuinen, vrij vragen voor een uurtje tandarts, kledingvoorschriften, vre-se-lijk.

Na vijf maanden nam ik ontslag. Dikke doei. Op naar Jordanië. En vooruit, ook op naar een nieuwe baan. Dit patroon herhaalde zich meerdere malen. Ontslag nemen, naar Colombia en Panama, ontslag nemen, naar Ethiopië en Kenia. Ik kon mijn draai niet vinden. Was ik nu gek?! 

Absoluut niet. Ik was allesbehalve gek. Ik had gewoon mijn roeping nog niet gevonden. Toen zich een onveilige situatie voordeed bij mij laatste werkgever, was dat mijn wake up call – hoe fijn het bedrijf an sich ook was. Blijf ik dit nu voor de rest van mijn leven doen? Wíl ik dit? 

Het antwoord was nee. In een goed gesprek met mijn werkgever legde ik de situatie uit en bouwde ik af tot het moment dat ik geen baan meer had. 

Ik werd fulltime ondernemer. Dit was het moment dat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen

Fuck yes

“Geef mij de bergen en ik ben een gelukkig mens”

Avontuurlijke tekstschrijver

Reizen, schrijven, reizen, schrijven

Maar dat moment kwam natuurlijk niet uit de lucht gegrepen. Al jarenlang had ik mijn reisblog waar ik wekelijks content schreef over de meest fantastische hikes, reizen, huttentochten en alle outdooravonturen die ik beleefde. 

Heerlijk vond ik het. Bijkomend voordeel was dat mijn artikelen goed rankten binnen Google. Ik optimaliseerde, leerde en volgde cursussen en trainingen totdat ik een ons woog. Achteraf gezien plantte ik hier het zaadje voor het leven dat ik nu leid. 

Een leven vol ongelofelijk veel vrijheid. Ik heb de leukste klanten, schrijf content over ontzettend gave én diverse onderwerpen, ik werk online en offline wanneer ik in Nederland ben en dat is geweldig. Dit leven hoort bij mij. En dat is niet aan komen waaien, hoor. Allesbehalve. Daar heb ik keihard voor gewerkt, risico’s voor genomen en veel onzekere momenten in meegemaakt. 

 

Zijn we een match?

Misschien duurde mijn ‘aha-moment’ wat langer dan bij anderen: I don’t care. Ik doe nu wat ik het liefste doe: jou blij maken met content die je zelf nooit op papier krijgt. Teksten die je zelf niet had kunnen bedenken. Logisch ook hè? Jij blinkt uit in jouw business, ik in de mijne.

Voor mij is schrijven een tweede natuur. En als dat bij jou niet het geval is, zijn we een goede match.