Zet een eenvoudige en cashende LinkedIn-strategie neer die wél voor leads en klanten zorgt

Voor coaches, marketeers, socialmediamanagers, creatievelingen en andere drukbezette dienstverlenende ondernemers die LinkedIn vóór hen willen laten werken. 

Simpeler en doelgerichter dan ooit.

 

‘Ik post wel 3x op LinkedIn, maar ik haal er te weinig klanten uit’, aldus bijna iedere ondernemer op LinkedIn

  • Geen overzicht
  • Geen structuur
  • Geen maand- of kwartaaldoelen

En toch schrijven en posten. 

Klinkt als: de welbekende losse-flodder-strategie. 

En dat is behoorlijk zonde. Als je schrijft, contentideeën bedenkt, post, reageert en (te) weinig omzet haalt uit LinkedIn, doe je het eigenlijk voor niets. 

Laat dat ‘eigenlijk’ maar weg trouwens. 

 

Als we dat even plat slaan, stel: 

Je besteedt 5 uur per week aan LinkedIn, op de manier zoals je nu doet, zonder strategie dus. Dat kost je – gemiddeld – 260 uren per jaar. Dat zijn ruim 7 werkweken. Weggegooid.

Waarom zijn die uren weggegooid? Omdat je schrijft zonder doel. Want zeg eens eerlijk: als je schrijft zonder doel, hoe weet je dan wat je gaat schrijven en hoe zorg je dan voor converterende posts waar je klanten uit haalt?

 

Busted. 

Het kan zijn dat je nu denkt: damnnn.. Ze heeft me door. 

 

Maar eerlijk: dat is niet zo moeilijk 🙂 Bijna iedere ondernemer schrijft namelijk zonder LinkedIn-strategie. Laat dat precies de reden zijn waarom (te) weinig ondernemers (te) weinig klanten en omzet uit LinkedIn halen. 

 

Maar hey, de wereld vergaat niet, want je bent hier op deze pagina beland. Dus als je me de vraag stelt: moet ik als dienstverlenende ondernemer ‘iets’ met LinkedIn doen, dan zeg ik: 

  • Ja: jij ‘moet’ iets met LinkedIn doen als je meer business, meer klanten en meer omzet wil behalen op basis van een bewezen strategie
  • Nee: je moet dat vooral niet doen als je niet wil werken met een contentstrategie

Jij bent: 

 

  • Een dienstverlenende ondernemer met een helder aanbod, een duidelijke ideale klant en een duidelijke boodschap 

  • Geen starter, maar juist ready voor het volgende level binnen je bedrijf om nu écht strategisch te werk te gaan op het gebied van LinkedIn

  • Consistent aanwezig op de socials óf bent van plan dit te doen (want halve bak iets doen werkt niet als je zo’n mega goed werkende strategie neerzet)

      Jij wil: 

       

      • Tijd besparen (lees: minimaal 10 uur per maand) als het gaat om LinkedIn

      • Een strategie die converteert en klanten binnenhaalt 

      • Vertrouwen op je strategie en niet continu het gevoel hebben dat je ‘zomaar wat doet’ 

      • Een werkende strategie die je ieder kwartaal weer kunt inzetten en recyclen

      • Op een relaxte manier, zonder stress en zonder moeite, weten aan welke knoppen je moet draaien om je aanbod (uit) te verkopen

           

          Ook al heb ik een hekel aan het marketingwoord ‘moeiteloos’…

           

          Werken met een contentstrategie komt toch verdomd veel bij het woord moeiteloos in de buurt. Weet je waarom?

          Omdat het stiekem best simpel is. Als je eenmaal door hebt hoe jouw visie, missie, expertise, autoriteit, aanbod – en nog veel meer – verwerkt in de strategie, weet ik zeker dat je zegt: ‘was ik maar eerder op deze manier te werk gegaan’. Ineens vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Ineens wordt het bijna – daar heb je ‘m – moeiteloos. Omdat het je simpelweg uren tijd bespaart, heel veel kopzorgen scheelt en vooral onnodige frustratie wegneemt. 

          Vanaf het 0-punt werken we toe naar jouw doel. Of dat nu uitverkochte lanceringen zijn, steady 10k maanden, 25 ondernemers per kwartaal in je DIY.

          We bepalen altijd het volgende: 

          • Wat is je doel?
          • Wat moet er gebeuren om je doel te bereiken?
          • Wat voor teksten zijn daar voor nodig?

          Lanceer je je trajecten 4x per jaar? Hoe relaxt is dat! Met een op maat gemaakte contentstrategie heb je ‘m binnen no time paraat, voor de rest van het jaar. Als jij weet ‘wat’ te doen, ‘waarom’ je doet wat je doet en ‘hoe’ je dit vervolgens invult, dan is het ineens wel heel makkelijk. Of moeiteloos (maar oeps, dat woord mag je niet meer gebruiken blijkbaar). 

           

          Lanceer je niet en ben je dit ook niet van plan? Schrik niet. Ook dan heb ik goed nieuws voor je. Lanceren hóéft namelijk echt niet als dit niet past bij jouw diensten. Toch gok ik zo dat verkopen ook voor jou belangrijk is (understatement). En dan noem ik het ook hier toch maar weer: om te verkopen moet de basis goed staan.

          De strategie dus. 

          Review contentstrategie

          Review: Miriam bezit goede copywriting skills, maar wilde strategischer aan de slag

          “Jaaa, ik kreeg er helemaal nieuwe energie van . Ik vond het echt heel fijn, en ook tof hoe jij alles
          omzet naar content. Echt wat ik even nodig had om het nog verder te kunnen aanscherpen.

          Oeh, heel nice die contentstrategie, heel veel zin om er lekker mee aan de slag te gaan. Ik heb gisteravond al de post met Cynthia gepost haha, een echte let’s go.”

          Miriam van Oostdijk – Business strateeg voor het mkb

          Wat kun je verwachten?

          Een strategie werkt alleen als ie op maat is. 

          Geen copy paste van ‘deel 5 lessen van je afgelopen ondernemersreis’ of ‘3 maanden posten op LinkedIn leverde duizendmiljoenblablabla views op’. 

          Nope. 

          We kennen ze allemaal wel. De standaard posts op LinkedIn, de formats die 1-op-1 worden overgenomen en de ‘once you see it, you can’t unsee it’ teksten die ineens iedereen lijkt te posten. 

          Dat gaan we dus niet doen. 

          Ik geloof niet in een standaard contentkalender en al helemaal niet in een standaard contentstrategie. En ja: er zit een gruwelijk groot verschil tussen die 2. Daar vertel ik je graag meer over. 

          Dus wat gaan we wél doen?

          Kick-off document

          Dit document is goud waard. Vanuit hier werken we toe naar jouw cashende contentstrategie.

          Strategiesessie van 2 uur

          We vertalen jouw verhaal, boodschap, missie en visie naar jouw cashende copy invalshoeken, zodat klanten direct een ‘jaaa’ voelen bij het lezen van jouw posts

          Cashende contentstrategie

          Je ontvangt een compleet uitgewerkte strategie, zodat je precies weet wat je wanneer te doen staat, zodat je jezelf slim positioneert, ready-to-buy droomklanten aantrekt en je aanbod (uit)verkoopt

          PS: laatst kreeg ik als reactie van Toine Brouwers – Eigenaar van het Debiteurenhuis en ik had het niet beter kunnen verwoorden: “Weet je dat dit document de basis is van alle marketingacties van ondernemers

          ‘Ja Kristel, leuk en aardig, maar waarom zou ik samenwerken met jou?’ 

           

          Goede vraag. 

          Er zijn namelijk steeds meer copy coaches, LinkedIn goeroes en business coaches die ‘iets met copy, content en LinkedIn doen’. 

          Maar er zijn er weinig die strategisch te werk gaan. Ik durf wel te stellen dat ik LinkedIn anders aanpak dan 99% van de gebruikers. Maar dat ‘anders’ werkt wel. Mijn eigen lanceringen? Structureel: 5 posts = 15k. Posts waar ik in totaal nog geen 2 uur over doe. Omdat de basis zo klaar is als een klontje. Omdat het principe van de strategie kristalhelder is. Omdat de wetenschappelijk bewezen principes in deze strategie zitten. 

          Zónder het van tevoren ook maar 1x over mijn traject te hebben. Zonder te leuren en sleuren in dm. Zonder korting op korting op korting te geven. 

          Het is niet moeilijk. Echt niet. Je moet alleen weten hoe. Als jouw strategie eenmaal staat, is de uitvoering een fluitje van een cent. En die uitvoering, die heb jij na onze strategiesessie op een presenteerblaadje. Makkelijker dan dit gaat het niet worden, I promise. 

           

          Let’s go?

          De investering?

          €444 exclusief btw, maar inclusief:

          • De voorbereiding: jouw antwoorden/dienstverlening bereid ik voor 
          • De strategiesessie van 2 uur waarin we de diepte ingaan 
          • De uitgewerkte strategie voor 3 maanden, inclusief alle onderwerpen en de juiste opbouw richting jouw doelen
          • Actiepunten die belangrijk zijn tijdens de uitvoering van je strategie
          • Mijn framework voor strategische reviewvragen

            FAQ:

            Ondernemers die vragen, worden bij mij nooit overgeslagen, dus daarom deze FAQ. Als je vraag er niet tussen staat, stuur me dan even een dm via LinkedIn. 

            Kan ik dit ook inzetten als ik net begin op LinkedIn?

            Ja en nee. Naast direct verkopen kunnen je doelen bijvoorbeeld ook zijn: je netwerk uitbreiden, meer autoriteit claimen, een andere doelgroep aanspreken. Je hoeft niet meteen te lanceren. Sterker nog: als je vandaag begint op LinkedIn, raad ik je áltijd aan om een paar maanden op te warmen voordat je direct je product begint te verkopen. Je wil eerst zorgen voor vertrouwen, een expertstatus en een netwerk opbouwen. 

             

            Zijn bepaalde onderdelen essentieel en onmisbaar in deze strategie?

            Yes, namelijk reviews. Heb je die nog geen, maar kun je daar wel aan komen? Doe dat dan zo snel mogelijk (of wacht op onze sessie, want ik werk zelf met strategische review vragen). Mocht je nul tevreden klanten hebben, wordt het lastig. Maar eerlijk: als je als ondernemer 0 tevreden klanten hebt, moet je jezelf denk ik eerst achter je oren krabben 😉

            Jij draait 15k lanceringen met jouw strategie. Geef je die 15k garantie ook bij een ander?

            Hoe graag ik dat ook zou willen en hoe erg ik ook in dit magische framework geloof, toch doe ik het niet. Jouw omzet is van meer afhankelijk dan enkel een strategie. Stel dat jij maar 1% ‘closed’ tijdens je salescalls, terwijl je strategie staat als een huis, zou het gek zijn als je verhaal komt halen bij mij (even plat gezegd) 😉

            Uiteraard ga ik daar niet vanuit en ontvang je alles van me wat jou helpt richting een succesvolle lancering (mijn eigen strategie en al mijn eigen lanceerposts ter inspiratie). Als je daarnaast ook hulp wil bij het schrijven, passen mijn 1-op-1 trajecten ook perfect bij jou.