Cracking the Content Code

In 3 maanden ijzersterke, onderscheidende copy voor meer, leukere én beter betalende klanten

Je draait al even mee als dienstverlenende ondernemer. Je hebt niets te klagen qua omzet,  je houdt van je vak en eigenlijk gaat het prima. Maar voor ‘prima’ doe je het niet meer. Net zo min als voor ‘mwoah’ klanten. 

 

Er zit meer in jou als ondernemer, alleen je laat het nog niet zien in teksten. En dáár zit de crux. Tijd voor verandering. Het is tijd om wél meer, leukere én beter betalende klanten aan te trekken met jouw ijzersterke positionering.

Jij weet het ook, teksten zijn belangrijker dan ooit

In Q1 van 2023 heeft een recordaantal ondernemers zich ingeschreven bij de KvK. Daar kun je van vinden wat je wil, maar één ding is zeker: lang niet iedereen hiervan gaat het redden.

 

De reden? De basis mist. En de basis is ijzersterke en onderscheidende copy. En zonder ijzersterke en onderscheidende copy loop jij iedere dag klanten mis. 

Is het bij jou ook zo dat:

Jouw teksten gortdroog en kleurloos zijn en overduidelijk een scherpe tone of voice of wat ‘juice’ missen?

Je vooral inhoudelijke posts schrijft? Puur omdat je geen inspiratie hebt en dan maar kiest voor veilige, informatieve teksten (boring..) waar jouw klanten eigenlijk helemaal niet naar op zoek zijn? 

Jouw teksten net zo goed op de website of social media van een ‘collega’-ondernemer passen? Omdat ze one-of-a-kind zijn en je simpelweg niet weet hoe het ook anders kan?

Je heus wel weet dat online zichtbaarheid belangrijker is dan ooit, maar dat je geen idee hebt hoe je hieraan begint, hoe je volgers doet stoppen met scrollen en hoe je ze van a tot z meeneemt in je verhaal?

Je ‘mwoah’ klanten aantrekt of juist klanten aantrekt die ‘toevallig’ in dezelfde stad wonen? Allemaal leuk en aardig voor de omzet hoor, maar zij kiezen voor jou uit gemak en niet vanwege jouw kunnen.

Klanten regelmatig de ‘ik vind je te duur’ kaart trekken? Lekker dan, weer een offerte of salescall voor niets, terwijl je dit soort situaties juist wil voorkomen.

Vast en zeker herkenbaar. Gelukkig vergaat de wereld niet.

 

Je hebt me namelijk gevonden en als het aan mij ligt, gaan we vandaag nog samen aan de slag. 

Het is tijd voor verandering

Want zeg nu zelf, hoe fijn is het om te schrijven uit intrinsieke motivatie, mét creativiteit en zónder te forceren. Omdat je wéét dat klanten hierop wachten. Klanten vinden JOU om wat je doet, in plaats van dat ze ‘toevallig’ bij je uitkomen (‘Ik zag dat je ook in Breda woont’) met het droppen van hun vraag. 

Jezelf uiten op een manier die natuurlijk is, gewoon door jezelf te zijn. Met teksten die barsten van de eigenheid, persoonlijkheid, met een heerlijk scherpe tone of voice die je van mijlenver herkent. Weg met het veilig schrijven. 

Communiceer moeiteloos.

Wees onderscheidend. 

Zet storytelling in. 

Schrijf met lef. 

Durf. 

Want zo, harde werker, trek jij wél die klanten aan die bij je passen, waar je blij van wordt, die investeringsbereid zijn en dezelfde mentaliteit hebben als jij. Kneitergoede teksten schrijven die verlangens en pijnpunten raken, zodat je wél verkoopt. Dat hoeft heus niet altijd moeiteloos te gaan. Het hoeft het niet vanzelf te gaan. Maar het kán wel. En het is te leren, zodat jij het jaren hierna nog steeds inzet.

Tell me more

Wie, wat, waar

Samen gaan we co-creëren. 3 maanden lang. Volledig op maat. Jij bent uniek, dus jouw teksten ook. Daar hoort geen one-size-fits-all oplossing bij. Alsjeblieft niet zelfs, daar hebben we ChatGPT al voor. 

En zet je schrap. Ik weet namelijk nu al dat je gaat rollen met je ogen bij bepaalde vragen die ik stel. Toch is het nodig. We gaan letterlijk in op alle details, omdat er – sorry dat ik dit zeg – meer van jou zijn in jouw branche. Maar niet zoals jij. Naar die USP’s (Unique Selling Points) en UBR’s (Unique Buying Reasons) gaan we op zoek. Dit zetten we om in jouw posts voor social media, mailings, webteksten en salespagina’s. 

En nee, we hebben het niet alleen over de standaard pijnpunten en verlangens, maar over je belofte, transformaties, jouw zielsmissie, jouw visie, drijfveren, toekomstplannen en jouw kijk op het vak. Dat alles volledig gericht op jouw ideale klant, passend bij jouw bedrijf. 

 

Het Cracking the Content Code traject gaat véél verder dan de ‘herken-je-dit’ rijtjes of ‘hoe-zou-het-zijn-als’ bulletpoints.

Cracking the Content Code

 

Dit is wél voor jou als je:

Weet waar je als ondernemer voor staat. Je hebt een duidelijk en retegoed aanbod waar je van overtuigd bent. Tegelijkertijd weet je dat het wel een tikkeltje minder droog en wollig omschreven mag worden.

Weet dat er geen betere tijd is dan nu om te starten. De hele wereld gebruikt namelijk ChatGPT, dus dit is JOUW kans om iedereen voorbij te stevenen met écht goede copy. 

Eindelijk uit je (tekstuele) schulp wil kruipen, omdat er meer in je zit.

Dit is niet voor jou als je:

Achterover wil leunen en niet zelf aan de slag wil omdat je een hekel hebt aan schrijven. Dan kun je het beter volledig aan me uitbesteden. Ik doe het met heel veel liefde en plezier. 

Kennis bij wil spijkeren over d’s, t’s en allerlei Kofschip-weetjes of enkel op zoek bent naar wat leuke tekstjes. Daar zijn genoeg andere manieren voor. Onze samenwerking gaat verder dan dat. 

Niet online zichtbaar wil zijn. Daarmee bedoel ik trouwens niet dat je 100x op Instagram stories moet verschijnen. Dat doe ik namelijk ook niet (jaja, ik ben één van die personen zich er nog steeds niet aan over heeft gegeven). 

Review: Janey kroop uit haar (tekstuele) schulp

 

“Kristel heeft mij in dit traject echt heel erg goed geholpen met het concreet krijgen van mijn eigen tone of voice. Ze heeft me de juiste inspiratie gegeven hoe ik dit het beste kan verwoorden en ook de juiste inspiratie om meer eigen content te delen. Als webdesigner dacht ik vaak in hokjes en dacht ik eigenlijk niet verder dan het delen van informatieve content. Kristel heeft mij zoveel handvaten gegeven over waarover ik dingen kan delen en hoe ik dat het beste kan delen.

Door de concrete tips en adviezen van Kristel weet ik nu hoe ik mijn teksten het beste opbouw en hoe ik daar meer storytelling in verwerk. Ik weet vaak wel dat ik het kan, maar ik heb net dat steuntje in de rug nodig die me richting geeft in hoe ik iets het beste kan verwoorden en daar is Kristel echt een expert in. Ze denkt met je mee, stelt de juiste vragen en is een geweldig persoon om mee samen te werken! 

Dus herken jij je in mijn verhaal, dan zou ik zeggen: meld je snel aan. Dan heb jij binnenkort ook krachtige e-mails, blogs, content voor social media en/of webteksten op je website staan.”

Janey Kok

Wat kan ik verwachten?

9

Een kick-off document

Zodat we tijdens de kick-off zo effectief mogelijk werken.  

9

Kick-off sessie

Zodat we tijdens de kick-off zo effectief mogelijk werken. Live of online. 

9

Een samenwerking van 3 maanden

Zodat we sámen co-creëren en jij tegelijkertijd klaargestoomd wordt om het na die 3 maanden zélf te doen. 

9

2x 45-minuten calls per maand

Voor de implementatie van alle input en voor al jouw vragen, zodat je nog scherper schrijft.

9

Iedere week feedback op je teksten

Denk aan je salespagina, webteksten, e-mails of posts voor social media, zodat jij concreet ziet waar en hoe het nóg sterker kan.

9

Tips & tricks

Over onder andere storytelling, een ijzersterke eerste zin en andere contentinspiratie, zodat je mij na die 3 maanden niet meer nodig hebt (huilen..)

9

Tussentijds mailcontact

Zo hoef je nooit te wachten tot de eerstvolgende sessie. 

Startdatum? It's all up to you, maar ik zou niet te lang wachten als ik jou was

Ben jij klaar voor een transformatie?

 

Na onze samenwerking, wat zeg ik: tijdens onze samenwerking al, groei jij als ondernemer. Niet alleen in je teksten, maar in alles, want jij wéét wat je waard bent. Door dat te delen in jouw webteksten, op je salespagina, in blogs, nieuwsbrieven of op social media kiezen klanten voor jou. Specifiek voor jou. Je post niet meer om ‘zomaar’ te posten, je post omdat je wil raken en verbinden. 

Je creëert naamsbekendheid. Je zet jezelf neer als autoriteit. Als onderscheidend merk. Professioneler dan ooit.

Je spreekt klanten aan en stoot andere niet-passende klanten af (hallelujah, beste ooit), zet ze in beweging en laat ze in actie komen. Dus ja, dat betekent óók meer omzet. Meer verkopen. Meer klanten die niet knipperen met hun ogen zodra je jouw prijs noemt. 

Meer resultaat in minder tijd. 

Cuánto cuesta?

 

1500 euro.

Voor 3 maanden (of 500 euro per maand). Een pilotprijs. 

Dat stelt dus niets voor. Stel je eens voor dat je je webteksten aan mij uitbesteed, dan ben je dit bedrag ongeveer kwijt en heb je alleen dat. Heb je daarna weer teksten nodig? Betaal je weer opnieuw. Niet echt duurzaam dus (behalve voor mij ;)). Voor dit bedrag van maar 1500 euro, ben je 3 maanden helemaal klaar en hoef je nooit meer je teksten uit te besteden. Tel uit je winst. 

Review Daisy

Daisy de Fretes

“Jij bent anders dan andere copywriters”

“Voor mij als fotograaf vind ik het belangrijk dat het beeld alleen al het verhaal moet kunnen vertellen. Maar tekst en inhoud horen er natuurlijk ook bij.

Dat is absoluut niet mijn sterkste punt. Want wat ga ik vertellen? Is het relevant? Is het interessant? En wat zouden mensen ervan vinden? Allemaal punten die mij vaak tegenhouden om überhaupt iets te posten. 

Met Kristel ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Het begon met haar vragenlijst. Er staan vragen op waarbij je denkt: heb je ze weer. Maar het is goed om er opnieuw bij stil te staan. Waar wil ik nu eigenlijk heen? Wat wil ik uitdragen? Wat is mijn visie?

Kristel liet me zien dat het creëren van content helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ik weet heel goed wat ik wil, maar wil niet salesy overkomen. Nog beter weet ik wat ik niet wil. Dus waarom dan daar niet ‘gewoon’ over schrijven?! Of ‘gewoon’ vertellen hoe ik dingen benader en ervaar i.p.v. een standaard salespraatje? Kristel reikte hier handvaten voor aan.  

En dat is wat ik zo waardevol vond aan Kristel. Niets volgens het boekje, maar juist met bruikbare tips om het op mijn manier te doen. Door haar energie heb ik gewoon zin om te schrijven! Het moet niet gekker worden…”

En wie ben jij dan, Kristel?

Nou, aangenaam, Kristel inderdaad. Avontuurlijke copywriter hier. 

Ik kan hier nu neerzetten dat ik gek ben op tekst, houd van schrijven en 100% aanga van scherpe tones of voices. 

Maar dat lijkt me nogal logisch. 

Het lijkt me voor jou veel leuker om te lezen dat ik een échte berggeit ben en nergens gelukkiger ben dan wanneer ik aan het hiken ben in de bergen. 

Als anderen mij omschrijven komt – naast avontuurlijk en sportief – altijd het woord vrijheid voorbij. Niet alleen vrijheid om te reizen, ook vrijheid in het leven. Het was een meer dan logische stap dat ik ging ondernemen. En weet je, die vrijheid in het ondernemen gun ik jou ook. Dat start bij de basis: teksten. 

Het gaat daarna vanzelf. Je zult het merken als we samenwerken. Ik kan niet wachten. 

Twijfels? In dubio? Onzekerheid?

Geen zorgen. Ik bijt niet. Bovendien vind je hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen, zodat je écht van alle details van het Cracking the Content Code traject op de hoogte bent.

Kristel, die prijs.. Kan ik het niet beter volledig aan jou uitbesteden?

Als je je webteksten aan mij uitbesteedt, ben je ongeveer hetzelfde bedrag kwijt. En dan heb je alleen die teksten. Nog geen salespagina, geen e-mails, geen posts voor social media. Tijdens dit traject gaan we letterlijk AL jouw teksten bekijken, herschrijven en finetunen. 

Bovendien heb je met de verkoop van één of twee van jouw diensten deze investering dus al terugverdiend. Ik zeg verder niets.

Kristel, die prijs.. Dat is wel heel goedkoop hè?

Helemaal eens, daarom moet je er ook snel bij zijn. 3 maanden – dus 12 weken lang – neem ik, samen met jou, al jouw teksten onder de loop.

Die 1500 euro is een pilotprijs en gaat hierna omhoog. En nee, dat is geen marketingpraatje, dat is de waarheid. 

Betekent dit dat ik altijd scherp en op het randje moet schrijven, ook als ik zo helemaal niet ben?

Ben je mal! Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt bij je teksten. Bij de één zijn dat vlijmscherpe teksten, bij de ander zit ‘m dat juist in het kwetsbaar(der) opstellen. Ook dát is lef tonen en durven schrijven. Zolang jij hiermee jouw doelgroep raakt en onderscheidend bent, is jouw manier altijd goed. En ik ben er om je te helpen. 

Let’s meet

Ik heb er zin in. Hopelijk jij ook.

Laten we daarom even bellen. In 30 minuten bespreken we de kansen van jou en jouw onderneming op het gebied van copy. Zijn we geen match? Dan vertel ik je dat ook eerlijk.

Klaar voor meer, leukere én beter betalende klanten?