"Hoe Karin tijdens het CCC traject letterlijk al haar doelen uit de kick-off behaalde én meer"

Geschreven door Kristel Jansen

Via LinkedIn kwamen we in contact met elkaar: Karin en ik. Na een tijdje besloten we om elkaar in real life te zien in Breda. Dat was meteen leuk! Toen we het over het traject hadden, zei Karin direct: ik ga het gewoon doen. Actiontaker! 

Het Cracking the Content Code traject werd een feit. 

Graag vertel ik je meer over deze fantastische en lieve schrijfcoach, over haar diensten en hoe onze samenwerking is verlopen. Want er is veel, héél veel gebeurd. 

Over Karin, schrijfcoach voor fantasy schrijvers én selfpubber

‘Self watte?!’ Ik hoor het je bijna zeggen. Herkenbaar trouwens, want ik heb behoorlijk wat nieuwe termen geleerd in de afgelopen maanden. Heerlijk om een kijkje in de boekenwereld te krijgen, want daarin opereert Karin dus. Ze heeft haar eigen boeken geschreven, deze zelf uitgegeven en is daarnaast schrijfcoach voor andere fantasy schrijvers. Een mooie combinatie dus. 

Uiteraard heeft ze haar eigen website waar ze ook actief is en blogs, schrijfverhalen en haar bundel deelt waar je de eerste stappen vindt om een boek uit te brengen. 

Karin voor het Cracking the Content Code traject

Voordat we ons traject startten, vroeg ik waar Karin het meeste tegenaan liep bij het schrijven van teksten. Geen boeken natuurlijk, want dat kan ze als de beste, maar teksten voor de socials in combinatie met een stuk strategie. 

Het antwoord?

  • Geloof in mijzelf, zelfvertrouwen
  • Mijn aanbod promoten op de nieuwe manier, nu te veel houtje touwtje
  • Het is te veel in het moment, er zit geen strategie achter die langzaam opbouwt naar bv een lancering of promotie van mijn boeken

Daarnaast vroeg ik haar naar doelen, zodat we daar naartoe konden werken. Daarin las ik het volgende: 

  • Van jou leren wat ik anders mag doen in het hele traject van content schrijven
  • Meer zelfvertrouwen creëren in het promoten van mij als schrijfcoach (ik doe ertoe, ik kan het verschil maken)
  • Duidelijke en heldere contentstrategie
  • Code van content snappen (hoe werkt het technisch) en ernaar handelen

Laat dat nu net zijn waar het in het hele Cracking the Content Code traject om draait 😉

Karin na het Cracking the Content Code traject

Ieder traject start met een kick-off document en een kick-off. Meteen wist ik: dit gaat een fantastisch traject worden. Als iemand zo dedicated begint met het invullen en zo’n goede voorbereiding weet je gewoon dat er iets moois aan zit te komen. 

Waar ik Karin eerst hoorde zeggen dat ze niet echt wist waar ze allemaal over kon schrijven, hoorde ik tientallen kansen. Zodra Karin begint te praten, stroomt het aan ideeën. Deze hebben we omgezet en verwerkt in haar gepersonaliseerde contentpijlers én contentstrategie. Met de onderwerpen en invalshoeken waarover er binnen haar branche te weinig wordt gedeeld, plantten we zaadjes. Want: Karin durfde dit nu wél. Zonder salesy te zijn, zonder allerlei pushy CTA’s, maar juist door de doelgroep te triggeren en slim op haar potentiële klanten in te spelen. 

Vanwege Karin’s vakantie en mijn vakantie stond het traject even op pauze, maar toen ik mijn laptop opstartte, verscheen er mail waar ik van opsprong: 

Door met jou te werken ben ik gegroeid in mijn zelfvertrouwen als het gaat om online bezig zijn!

Het leidt niet alleen tot meer likes, maar ik merk dat ik meer “schijt aan de wereld, ik doe het zo” heb. Een collega redacteur maakte zelf een positieve opmerking over de posts

Ik geloof wel in de kosmische wetten: ik heb 2 klanten na 2 adviesgesprekken en ik ga Kris schrijfles geven!”

De eerste zaadjes werden dus ook al geoogst. Na onze vakanties gingen we door met de strategie, het bijstellen van de strategie (want de doelen werden tussendoor wat aangepast), onze 1-op-1’s en bleef Karin iedere week haar teksten inleveren. Iedere week voorzag ik haar van feedback op haar teksten. Van opbouw tot openingszinnen, van inhoud tot converterend schrijven en van storytelling tot reviews strategisch verwerken: ik zag iedere week een wereld van verschil. 

Benieuwd of Karin haar doelen heeft behaald? Ik zou zeggen: check haar review hier onderin maar. Dubbel en dwars geslaagd! 

Waarom je Karin wil volgen

Ik zeg altijd: je trekt de leukste klanten aan op basis van tekst, omdat je daar zó goed in kwijt kan waar je voor staat, wie je bent, wat je doet en hoe je overkomt. Karin voelde zich hierdoor aangesproken en dat is ook precies waarom ik zo enthousiast was over onze samenwerking. Haar superpower is mooi om te zien, ze is goed in haar vak want ze krijgt fantastische reviews en ze durft mooie dingen te delen. 

Benieuwd hoe Karin jou kan helpen en begeleiden in het schrijven van je boek óf ben je benieuwd naar één van haar boeken? Volg haar dan via haar socials en check onderstaande links: 

De mooie woorden die ik van Karin ontving

Nog tijdens ons traject, verscheen er ineens een mailtje in mijn mailbox met het onderwerp ‘Verrassing’. Ik opende het bestand en ontving een prachtige review, met als begeleidende tekst: “Ik liep al een tijdje dat ik een referentie voor je wilde schrijven. Vanochtend kwamen er de woorden. Nou ja die liet ik niet liggen.”

Weten wat ze schreef? Het volgende: 

Ik haakte aan op de Cracking Content Code (CCC) van Kristel Jansen: de content code kraken zonder het toepassen van allerlei stomme trucjes. 

Samen werken met Kristel Jansen is een reis door de wereld van de content en contentstrategie. Mijn kennis hierover is uitgebreid en verdiept, mijn schrijfvaardigheid is aangescherpt, mijn zelfvertrouwen is toegenomen. Niet te vergeten de toename van online zichtbaarheid en naamsbekendheid, zowel op IG als LinkedIn.

Hey, Ik ben blij!

Kristel werkt knetterhard voor haar klanten. Ze is goed in wat ze doet, omdat ze weet waarover ze spreekt. Ze deelt haar kennis graag, is eerlijk en straight in haar adviezen. In de

kantlijn van het document ontvang je tips, trucs en tops ter verbetering en ze vertelt wat je goed doet. Ook tof om te horen! Tijdens de calls haakt ze aan op mijn relaas en denkt en

schakelt snel. Door de creatieve flow die ontstaat, attendeert ze mij op nieuwe ideeën voor content. Ik kan weer een week vooruit!

Samenwerken met Kristel is samen werken: gelijkwaardigheid, inhoudelijk scherp en met passie! Ook haar Academy is piekfijn in orde en als straks CCC erop zit, mag ik hier nog steeds gebruik van maken! Hoe tof is dat.”

Match call (En nee, geen sales call)

Begint het toch te kriebelen? Merk je toch dat je klaar bent voor de volgende stap? 

Let’s talk! Na het invullen van het formulier bereid ik onze afspraak voor, zodat ik in 30 minuten met je meekijk naar jouw mogelijkheden op het gebied van copy & content. We bespreken waar je nu staat, wat er nodig is om jouw doelen te bereiken en natuurlijk naar de kansen die ik voor jou binnen mijn trajecten zie om sky high te gaan in bereik, leads én klanten. 

Zijn we geen match? Dan vertel ik je dat ook eerlijk. Ik wil alleen samenwerken als we allebei een ‘hell yessss’ voelen.