Webteksten laten schrijven

Webteksten laten schrijven door een tekstschrijver 

In de vrijetijdsbranche is de concurrentie groot. Onderscheidend zijn is belangrijker dan ooit. Ben je dat niet? Dan word je voorbij gestormd door andere ondernemers of organisaties die wél met kop en nek boven alles uitstijgen. 

Als organisatie met gave ideeën is dat soms lastig. Hoewel… Met presentaties of netwerkbijeenkomsten staat het verhaal als een huis. 

Totdat ze op de website belanden. Dan is het gedaan.

Je lezer haakt af

De teksten zijn namelijk allesbehalve pakkend en boeiend.

En eerlijk is eerlijk: er staat een suf en wollig verhaal.

Een verhaal dat niet overeenkomt met waar de organisatie nu daadwerkelijk voor staat en wat de organisatie uit wil stralen. Het voelt oubollig. Een tikkeltje ouderwets zelfs. Maar als er iets is wat de organisatie NIET is, is dát het wel. 

 

Wat nu?

Je hebt een duidelijk verhaal nodig, in tekst. Een verhaal dat boeit, net zoals het moment dat anderen aan je lippen hingen toen ze je spraken. Jouw doelgroep a.k.a. potentiële klant moeten door scrollen tot het einde. In actie komen dus.  

 

Eén probleem: waar haal je de tijd vandaan om webteksten te schrijven? De weken zitten al zo vol. Bovendien is SEO onbekend terrein en zou het toch wel fijn zijn om als bedrijf online vindbaar te zijn. 

Geen zorgen

Oplossing? De webteksten laten schrijven door een tekstschrijver. Door mij.

Webteksten laten schrijven: wat kun je verwachten?

1. UITGEBREIDE KENNISMAKING

Waar heb je behoefte aan? Wat is je doel? Wat zijn je verwachtingen van mij en de teksten? En niet geheel onbelangrijk: zijn we de juiste match voor elkaar? 

2. INTERVIEW(S)

Geen enkel punt van de organisatie blijft onbesproken. Dit vormt de input en inspiratie van de teksten. We leggen ook deadlines + feedbackmomenten vast voor een effectief proces. 

3. KLANTANALYSE

Je ontvangt een overzicht van de opdracht: het doel van de teksten, de doelgroep plus overzicht van de diensten of producten. 

Zie het als een samenvatting van het webtekstentraject.

4. FOCUS OP JOUW BUSINESS

Online vindbaar (willen) zijn gaat altijd gepaard met een zoekwoordenonderzoek. Op basis van deze analyse ontdek je waar kansen liggen en hoe hoog de concurrentie is binnen jouw branche. Deze analyse vormt de basis van de webteksten. 

5. GEOPTIMALISEERDE TEKSTEN

Een herkenbaar en origineel verhaal dat blijft hangen, de lezers eindelijk écht boeit en tot actie over laat gaan, inclusief:

  • Advies voor de beste vindbaarheid, voor én achter de schermen zoals H1/H2/H3 koppen, meta-omschrijving, meta-titel, URL en alt-teksten.

6. FEEDBACK

De laatste puntjes op de i zijn de beste, zodat het hele verhaal klopt. 

Tijd om te lanceren dus. Doe je dit zelf? Dan ontvang je een instructie, zodat alle essentiële (SEO-)stappen benut worden.

Waarom het uitbesteden van webteksten altijd een goede idee is

Inspirerende en onderscheidende verhalen die van het beeldscherm spatten in plaats van ‘mwoah’ content

Zichtbare en vindbare webteksten voor organische potentiële klanten die op zoek zijn naar jouw product of dienstverlening

Content die de doelgroep écht bereikt, afgestemd op de problemen en behoeftes van de klant, zodat je klanten aan je bindt

Eindelijk weer focus op eigen werkzaamheden, omdat je een professional inschakelt voor de webteksten

Wat kost het om webteksten te laten schrijven?

Standaardprijzen doe ik niet aan. Jij en je bedrijf zijn ook geen ‘one of a kind’. Jouw teksten dus ook niet.

Tijdens een uitgebreide briefing bespreken we de wensen. Daarna ontvang je van mij een kristalheldere en transparante offerte. Houd ik van. En jij waarschijnlijk ook: zo weet je precies waar je aan toe bent. 

Een webtekstentraject kan afgenomen worden vanaf 4 pagina’s. 

Veel andere ondernemers hebben mij hun webteksten laten schrijven:

Janey Kok

Webdesigner

“Websites maken? Yes daar ben ik goed in! Maar webteksten schrijven, ho maar. Ik was het steeds aan het uitstellen en had maar geen inspiratie om een tekst over o.a mijzelf te schrijven. Ik ben je dan ook super dankbaar dat je deze taak voor mij hebt overgenomen, het scheelt mij enorm veel tijd en ik ben super blij met het eindresultaat! Ik raad jou ook echt aan bij iedereen die een webtekst nodig heeft!”  

Janey Kok

Daisy de Fretes

Fotograaf

“Ik heb totaal geen verstand van SEO en ook geen interesse in. Vandaar dat ik je hulp heb ingeschakeld, omdat ik wist dat jij hier wel verstand van hebt en het leuk vindt. Ik raad je aan bij iedereen die webteksten nodig heeft. Het heeft me enorm veel tijd bespaard en de webteksten lezen lekker weg. Ook de samenwerking met Janey (webdesigner waar Kristel mee samenwerkt) is top. Hierdoor scheelt het soms nog meer tijd!”

Review Daisy

Josephine Kobussen

Marketing, communicatie & online support, MANNA.

“Wow, dit is fantastisch!! Ik ben écht zo blij met de webteksten! Vind het écht gaaf hoe je het voor elkaar krijgt mijn wat wollige teksten om te zetten naar iets wat helemaal bij me past, dikke complimenten hiervoor!”

Webteksten laten schrijven

LET’S CONNECT

Op zoek naar unieke teksten? Ik sta te springen om te tikken.

Geïnteresseerd in: