"Blogs in WordPress zetten: how to?!"

Blogs schrijven

Blogs in WordPress zetten, hoe doe je dat? Dat leg ik je stap voor stap uit, zodat jij jouw eigen geschreven blogs, óf de blogs die je door mij hebt laten schrijven, zelf in WordPress kunt zetten. Zonder dat je daar je webdesigner mee lastig hoeft te vallen. Handig

Blogs in WordPress

Als ondernemer is bloggen noodzakelijk. Waarom? Je vergroot je online zichtbaarheid en je online vindbaarheid (hallo, SEO!), je laat zien wat voor expertise je in huis hebt en je deelt (gratis) waarde. Oftewel: bloggen is onvermijdelijk als je je WordPress website mee wil laten doen binnen Google. Met een statische website is de kans niet heel groot dat je zomaar gaat ranken; daar moet je iets voor doen. Bloggen dus. 

Stap 1: schrijf je blogs niet in WordPress

Tegenwoordig heeft bijna iedere ondernemer een website. Een WordPress website welteverstaan. Maar dan de volgende stap: je blogs in WordPress zetten. 

Toch gaat er voordat je de blogs in WordPress zet, nog wel iets aan vooraf. Ik raad je namelijk aan om al je geschreven content te typen in iets anders dan WordPress. Slaat je website op hol of word je gehackt? Al-le content weg. Dat wil je voorkomen. Schrijf daarom al je blogs in een ander document, zodat je er altijd bij kunt. 

Om het jezelf nog makkelijker te maken, schrijf je de pagina’s al inclusief H1 en H2 koppen. Deze optie vind je bij ‘stijlen’. Als je dan een simpele copy paste naar je WordPress bericht doet, pakt WordPress de tekst inclusief juiste koppen direct mee. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik hier zelf enkele weken geleden pas achter kwam, maar hey, nooit te laat om te leren toch?

Stap 2: kopieer je blogs naar wordpress

Vanuit je Word of Google Doc bestand kopieer je de blogs naar WordPress. Binnen jouw website ga je links in je dashboard naar berichten. Daar zie je de 4 opties ‘alle berichten’, ‘nieuw bericht’, ‘categorieën’ en ‘tags’ staan. Vanzelfsprekend ga je hier naar ‘nieuw bericht’, zodat je op een blanco pagina terecht komt. 

In de afbeelding hieronder zie je waar je moet zijn:

Blogs in WordPress zetten
How to: blogs in WordPress zetten

Stap 3: kies de standaard editor of gebruik Divi (of Elementor)

Ik heb er zelf voor gekozen om alle blogs in de standaard editor te zetten, zodat alle berichten eenzelfde template hebben. Dit is zo vooraf door mijn webdesigner ingesteld. Nu plak je enkel de tekst, zodat alles precies overeenkomt met de andere blogs qua lettertype, grootte en afmetingen bijvoorbeeld. Voilà, je hebt je blog in WordPress gezet. 

Best makkelijk toch?

Maak je geen gebruik van de standaardeditor? Dan klik je de knop ernaast (Divi of Elementor, afhankelijk van wat je gebruikt) aan.

Blogs in WordPress zetten

Stap 4: check, check, dubbelcheck

Check voor de zekerheid even of alle koppen juist vanuit het andere document zijn overgenomen. Is dat niet het geval? Voeg dan koppen toe door op het plusje te klikken en ‘koppen’ aan te klikken. Hier kun je ook weer de soort kop aanvinken waar je nu een cirkel rondom H2 ziet staan. Als je daar dus een H3 van wil maken, selecteer je daar H3 in plaats van H2. 

Hieronder heb ik met de rode cirkels aangeduid waar je moet zijn:

Blogs in WordPress zetten

Hier bewerk je de blogs in WordPress

Stap 5: finetunen

Je hebt nu enkel de platte tekst Aan deze tekst kun je nog afbeeldingen aan toevoegen en bepaalde delen schuin- of dikgedrukt maken, om de tekst duidelijk leesbaar te maken. 

Zorg dat je tekst overzichtelijk is door je tekst van genoeg enters te voorzien. En ja, ik weet dat er vroeger op de basisschool gezegd werd dat je lange alinea’s moest schrijven als het over hetzelfde onderwerp gaat. Toch ben ik het daar niet helemaal mee eens, net als veel andere tekstschrijvers. Vaak schrikken enorme lappen tekst af, dus kijk en bepaal zelf wat fijn leest. 

Stap 6: CTA

Ik hamer er iedere keer op, in ongeveer iedere blog die ik schrijf over bloggen, maar ik doe het gewoon nog een keer. Sluit al-tijd af met een CTA. Een Call to Action dus. 

Dat hoeft geen ‘KOOP NU’ te zijn, maar zorg dat iemand met jouw blog in de actiestand komt. Dat mag een inschrijving op een nieuwsbrief zijn, een reactie, of het doorklikken naar een ander artikel of bedenk iets anders leuks.

Sluit in ieder geval af. Het is zonde als je je bezoeker na het lezen van de blog laat zwemmen. Gemiste kans dus.

Hieronder zie je hoe je een CTA toevoegt. Je klikt op ‘knoppen’. De knop verschijnt in je standaard editor vul je met tekst én met link. Zo verwijs je je lezers vanzelf door naar de actie.  

Blogs in WordPress zetten = peanuts

Je blogs in WordPress zetten is ontzettend makkelijk als je deze stappen volgt, óók als je denkt dat je geen WordPress held bent. Ik verzeker je: dit kun je gewoon zelf. Zonde als je hier iedere keer je VA of webdesigner voor in moet schakelen. 

Dus, gelukt om de blogs in WordPress te zetten? Nog vragen? 

Denk je nu: allemaal leuk en aardig, die blogs in WordPress zetten, maar leg mij alsjeblieft uit hoe ik zelf een goed artikel schrijf?

Is dát even toevallig, ook die info geef ik gratis en voor niets weg 😉

Hey you

Avontuurlijke tekstschrijver hier. Ik deel graag mijn kennis met jou. En aangezien ik hamer op het schrijven van blogs, blijf ik zelf natuurlijk niet achter

Nog meer inspiratie

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Waarom Is Bloggen Zo Leuk? | HIKEN & BIKEN - […] – Blogs in WordPress zetten […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *