Cracking the Content Code

In 3 maanden ijzersterke, onderscheidende content voor meer, leukere én beter betalende klanten

Je draait al even mee als dienstverlenende ondernemer. Je hebt niets te klagen qua omzet,  je houdt van je vak en eigenlijk gaat het prima. Maar voor ‘prima’ doe je het niet meer. Net zo min als voor ‘mwoah’ klanten. 

 

Er zit meer in jou als ondernemer, alleen je laat het nog niet zien. Althans, niet in je teksten. Dáár zit de crux. Het is tijd om wél de allerleukste en beter betalende klanten aan te trekken door middel van ijzersterke teksten.

Jij weet het ook, ijzersterke content is belangrijker dan ooit

In Q1 van 2023 heeft een recordaantal ondernemers zich ingeschreven bij de KvK. Daar kun je van vinden wat je wil, maar één ding is zeker: lang niet iedereen hiervan gaat het redden.

 

De reden? De basis mist. En de basis is ijzersterke en onderscheidende content. En zonder ijzersterke en onderscheidende teksten loop jij iedere dag klanten mis. 

Is het bij jou ook zo dat:

Jouw teksten gortdroog en kleurloos zijn en overduidelijk een scherpe tone of voice of wat ‘juice’ missen?

Je vooral inhoudelijke posts schrijft? Puur omdat je geen inspiratie hebt en dan maar kiest voor veilige, informatieve teksten (boring..) waar jouw klanten eigenlijk helemaal niet naar op zoek zijn? 

Jouw teksten net zo goed op de website of social media van een ‘collega’-ondernemer passen? Omdat ze one-of-a-kind zijn en je simpelweg niet weet hoe het ook anders kan?

Je heus wel weet dat online zichtbaarheid belangrijker is dan ooit, maar dat je geen idee hebt hoe je hieraan begint, hoe je volgers doet stoppen met scrollen en hoe je ze van a tot z meeneemt in je verhaal?

Je ‘mwoah’ klanten aantrekt of juist klanten aantrekt die ‘toevallig’ in dezelfde stad wonen? Allemaal leuk en aardig voor de omzet hoor, maar zij kiezen voor jou uit gemak en niet vanwege jouw kunnen.

Je zelfvertrouwen mist zodra je LinkedIn opent, omdat je bij andere ondernemers ziet hoe de teksten wél van het scherm afspatten?

Als dat zo is, heb ik je goed nieuws voor je. 

Je hebt me namelijk gevonden en als het aan mij ligt, gaan we vandaag nog samen aan de slag. 

Het is tijd voor verandering

Zeg nu zelf: hoe fijn is het om te schrijven uit intrinsieke motivatie, mét creativiteit en zónder te forceren. Omdat je wéét dat klanten hierop wachten. Klanten vinden JOU om wat je doet, in plaats van dat ze ‘toevallig’ bij je uitkomen (‘Ik zag dat je ook in Breda woont’) met het droppen van hun vraag. 

Jezelf uiten op een manier die natuurlijk is, gewoon door jezelf te zijn. Met teksten die barsten van de eigenheid, persoonlijkheid, met een heerlijk scherpe tone of voice die je van mijlenver herkent. Vol zelfvertrouwen, zonder urenlang te twijfelen of je teksten wel goed genoeg zijn.  

Wees onderscheidend. 

Zet storytelling in. 

Schrijf met lef. 

Durf. 

Want op die manier trek jij wél die klanten aan die bij je passen, waar je blij van wordt, die investeringsbereid zijn en dezelfde mentaliteit hebben als jij. Kneitergoede teksten schrijven die verlangens en pijnpunten raken, zodat je wél verkoopt. Dat hoeft heus niet altijd vanzelf te gaan. Maar het kán wel.

En het is te leren, ook als je geen copywriter bent. Zodat jij jouw hele ondernemende leven lang profiteert van deze copywriting skills en deze jaren hierna nog steeds inzet. Dat bespaart jou toch behoorlijk wat kosten aan uitbesteding. 

Tell me more

Wie, wat, waar

Samen gaan we co-creëren. 3 maanden lang. Volledig op maat. Jij bent uniek, dus jouw teksten ook. Daar hoort geen one-size-fits-all oplossing bij. Alsjeblieft niet zelfs, daar hebben we ChatGPT al voor. 

We gaan letterlijk in op alle details, omdat er – sorry dat ik dit zeg – meer van jou zijn in jouw branche. Maar niet zoals jij. Naar DIE USP’s (Unique Selling Points) en UBR’s (Unique Buying Reasons) gaan we op zoek. Dit zetten we om in jouw posts voor social media, mailings, webteksten en salespagina’s. In alles wat je maar nodig hebt dus. 

En nee, we hebben het niet alleen over de standaard pijnpunten en verlangens, maar over je belofte, transformaties, jouw zielsmissie, jouw visie, drijfveren, toekomstplannen en jouw kijk op het vak. Dat stemmen we uiteraard volledig af op jouw ideale klant, passend bij jouw bedrijf. 

Het Cracking the Content Code traject gaat véél verder dan de ‘herken-je-dit’ rijtjes of ‘hoe-zou-het-zijn-als’ bulletpoints, want die zien we al genoeg. 

Cracking the Content Code

Cracking the Content Code

 

Dit is wél voor jou als je:

Weet waar je als ondernemer voor staat. Je hebt een duidelijk aanbod waar je van overtuigd bent. Tegelijkertijd weet je dat het wel een tikkeltje minder droog en wollig omschreven mag worden.

Weet dat er geen betere tijd is dan nu om te starten. De hele wereld gebruikt namelijk ChatGPT, dus dit is JOUW kans om iedereen voorbij te stevenen met écht goede content. 

Eindelijk uit je (tekstuele) schulp wil kruipen, omdat er meer in je zit en je nu écht verdere stappen wil zetten in plezier, omzet én effectiviteit.

Dit is niet voor jou als je:

Achterover wil leunen en niet zelf aan de slag wil omdat je een hekel hebt aan schrijven. Dan kun je het beter volledig aan me uitbesteden. Ik doe het met heel veel liefde en plezier. 

Kennis bij wil spijkeren over d’s, t’s en allerlei Kofschip-weetjes of enkel op zoek bent naar wat ‘leuke tekstjes’. Daar zijn genoeg andere manieren voor. Onze samenwerking gaat verder dan dat. 

Niet online zichtbaar wil zijn. Daarmee bedoel ik trouwens niet dat je 100x op Instagram stories moet verschijnen. Dat doe ik namelijk ook niet (jaja, ik ben één van die personen zich er nog steeds niet aan over heeft gegeven). 

Review: Janey kroop uit haar (tekstuele) schulp

 

“Kristel heeft mij in dit traject echt heel erg goed geholpen met het concreet krijgen van mijn eigen tone of voice. Ze heeft me de juiste inspiratie gegeven hoe ik dit het beste kan verwoorden en ook de juiste inspiratie om meer eigen content te delen. Als webdesigner dacht ik vaak in hokjes en dacht ik eigenlijk niet verder dan het delen van informatieve content. Kristel heeft mij zoveel handvaten gegeven over waarover ik dingen kan delen en hoe ik dat het beste kan delen.

Door de concrete tips en adviezen van Kristel weet ik nu hoe ik mijn teksten het beste opbouw en hoe ik daar meer storytelling in verwerk. Ik weet vaak wel dat ik het kan, maar ik heb net dat steuntje in de rug nodig die me richting geeft in hoe ik iets het beste kan verwoorden en daar is Kristel echt een expert in. Ze denkt met je mee, stelt de juiste vragen en is een geweldig persoon om mee samen te werken! 

Dus herken jij je in mijn verhaal, dan zou ik zeggen: meld je snel aan. Dan heb jij binnenkort ook krachtige e-mails, blogs, content voor social media en/of webteksten op je website staan.”

Janey Kok

Wat kun je verwachten?

9

Een kick-off document

Zodat we tijdens de kick-off zo effectief mogelijk werken.  

9

Kick-off sessie

Waarbij we meteen de diepte ingaan en een basis neerzetten voor de 3 maanden die volgen. Live of online. 

9

Een samenwerking van 3 maanden

Waarin jij schrijft, we sámen co-creëren en jij tegelijkertijd klaargestoomd wordt om het na die 3 maanden zélf te doen. 

9

2x 45-minuten calls per maand

Voor de implementatie van alle input en voor al jouw vragen, zodat je nog scherper schrijft. En… Zie dit ook maar als stok achter de deur. Zou toch lullig zijn als we bellen en jij niets gedaan hebt… 😉

9

Iedere week feedback op je teksten

Denk aan je salespagina, webteksten, e-mails of posts voor social media, zodat jij concreet ziet waar en hoe het nóg sterker kan.

9

(Blijvende) toegang tot alle documenten

Inclusief: 

  • Een content- en ideeënkalender, zodat je nooit meer zonder inspiratie zit en aan de slag kunt op basis van een bewezen strategie.
  • How to: hoe schrijf je een triggerende openingszin?
  • How to: hoe zet je storytelling in?
  • 2 pagina’s vol – bewezen – suggesties voor een superscherpe openingszin.
  • 55 persoonlijke contentideeën om over te schrijven.
  • Templates voor de slimste opbouw van home/sales/over-pagina.
  • Video training: de 9 meestgemaakte contentfouten van freelancers en hoe maak je van kijkers, wél kopers? 
  • Cheat sheet die je kunt gebruiken bij ie-der-e tekst zoals je webtekst, socialmediabericht, mailing, voordat je ‘m plaatst. 
  • Alle documenten die ik verder ontwikkel gedurende deze pilot. 
9

Tussentijds mailcontact

Zo hoef je nooit te wachten tot de eerstvolgende sessie. 

Startdatum? It's all up to you, maar ik zou niet te lang wachten als ik jou was

Het wordt tijd om die allerleukste klanten – waar je stiekem altijd al van droomde – aan te trekken

 

Na onze samenwerking, wat zeg ik: tijdens onze samenwerking al, groei jij als ondernemer. Niet alleen in je teksten, maar in alles, want jij wéét wat je waard bent. 

Door dat te delen in jouw webteksten, op je salespagina, nieuwsbrieven of op social media kiezen klanten voor jou.

Specifiek voor jou. Je post niet meer om ‘zomaar’ te posten, je post omdat je wil raken en verbinden. Consistent, gericht aan jouw ideale klant en doelgericht. 

Dán creëer je magie: naamsbekendheid. Je zet jezelf neer als autoriteit. Als onderscheidend merk. Professioneler dan ooit.

Wat er dan gebeurt? Je spreekt klanten aan en stoot andere niet-passende klanten af (hallelujah, beste ooit), zet ze in beweging en laat ze in actie komen. Dus ja, dat betekent óók meer omzet. Meer verkopen. Meer klanten die niet knipperen met hun ogen zodra je jouw prijs noemt. Je maakt van kijkers, kopers. Want dat is natuurlijk het doel. Maarr.. Dan is het wél handig als je in actie komt. Geen copy-paste van andere ondernemers, maar jouw eigen weg op een manier die écht werkt. 

Meer resultaat in minder tijd. 

Wanneer starten we?

 Want dat wil je weten, toch? Snap ik.

Iedere maand heb ik ruimte voor 3 ondernemers. 3 ondernemers die volle bak aan de slag willen.

Knallen. Als. Een. Malle. 

Waarom maar 3 per maand? 

Omdat ik je veel aandacht wil geven. Niet half en hier en daar een tip. Nee, 3 maanden full focus vanuit mij, zodat jij na dit traject nooit meer je teksten uit hoeft te besteden aan een ander. 

Je kunt het zelf. Beloofd.
Nogmaals: ruimte voor 3 ondernemers per maand, dus als jij net zo enthousiast wordt als ik: plan dan hieronder je belletje in. 

Mooie woorden van fantastische klanten waar ik maar wát blij mee ben:

Review Daisy

Daisy de Fretes

“Jij bent anders dan andere copywriters”

“Voor mij als fotograaf vind ik het belangrijk dat het beeld alleen al het verhaal moet kunnen vertellen. Maar tekst en inhoud horen er natuurlijk ook bij.

Dat is absoluut niet mijn sterkste punt. Want wat ga ik vertellen? Is het relevant? Is het interessant? En wat zouden mensen ervan vinden? Allemaal punten die mij vaak tegenhouden om überhaupt iets te posten. 

Met Kristel ben ik tot nieuwe inzichten gekomen. Het begon met haar vragenlijst. Er staan vragen op waarbij je denkt: heb je ze weer. Maar het is goed om er opnieuw bij stil te staan. Waar wil ik nu eigenlijk heen? Wat wil ik uitdragen? Wat is mijn visie?

Kristel liet me zien dat het creëren van content helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ik weet heel goed wat ik wil, maar wil niet salesy overkomen. Nog beter weet ik wat ik niet wil. Dus waarom dan daar niet ‘gewoon’ over schrijven?! Of ‘gewoon’ vertellen hoe ik dingen benader en ervaar i.p.v. een standaard salespraatje? Kristel reikte hier handvaten voor aan.  

En dat is wat ik zo waardevol vond aan Kristel. Niets volgens het boekje, maar juist met bruikbare tips om het op mijn manier te doen. Door haar energie heb ik gewoon zin om te schrijven! Het moet niet gekker worden…”

En wie ben jij dan, Kristel?

Nou, aangenaam, Kristel inderdaad. Avontuurlijke copywriter hier. 

Ik kan hier nu neerzetten dat ik gek ben op tekst, houd van schrijven en 100% aanga van scherpe tones of voices. 

Maar dat lijkt me nogal logisch. 

Het lijkt me voor jou veel leuker om te lezen dat ik een échte berggeit ben en nergens gelukkiger ben dan wanneer ik aan het hiken ben in de bergen. Ik ben daarom ook regelmatig (lees: zoveel mogelijk) te vinden in het buitenland. De kans is dus groot dat we digitaal samenwerken. 

Als anderen mij omschrijven komt – naast avontuurlijk en sportief – altijd het woord vrijheid voorbij. Niet alleen vrijheid om te reizen, ook vrijheid in het leven. Het was een meer dan logische stap dat ik ging ondernemen.

Dat pakte behoorlijk goed uit.

De afgelopen jaren heb ik voor ik-weet-niet-hoeveel andere klanten de contentcode gekraakt. En natuurlijk ook voor mezelf. Het resultaat? Een consistente stroom aan klanten, een fantastische maandomzet én een leven als parttime digital nomad.

Dat gun ik jou ook. Vandaar het Cracking the Content Code traject.  

Kristel digital nomad

Twijfels? In dubio? Onzekerheid?

Geen zorgen. Ik bijt niet. Bovendien vind je hieronder de antwoorden op veelgestelde vragen, zodat je écht van alle details van het Cracking the Content Code traject op de hoogte bent.

Is dit traject ook voor mij als starter?

Zeker weten! Maaarrr… Alleen als jij weet waar je voor staat, een duidelijk beeld hebt van jouw ideale klant en bezig bent met een sterke positionering om meer, leukere en beter betalende klanten aan te trekken.

Heb je nog helemaal geen antwoorden op die vragen en switch je ieder uur bij het bepalen van je doelgroep? Dan is er nog werk aan de winkel voor jezelf.

Heb je hier vragen over? Plan dan gewoon een belletje in, dan denk ik met je mee en vertel ik je eerlijk of dit het juiste moment is.

Hoeveel tijd ben ik hier per week aan kwijt?

Dat is afhankelijk van jouw schrijf skills. In het begin zul je merken dat het schrijven je meer tijd kost dan aan het einde van het traject. Binnen no time leer je sneller en effectiever schrijven, omdat je na iedere feedbackronde concreet ziet hoe het anders, scherper en persoonlijker kan. Dit kun je dus direct toepassen in de volgende berichten.

De één blokt een middag per week in de agenda (in het begin), terwijl de ander er binnen één uur meerdere posts uit knalt.

Heb je behoefte aan extra uitleg over bepaalde onderwerpen? Dan heb ik heel veel templates, opdrachten en documenten voor je, die je verder op weg helpen. Als je dit direct na onze call doorneemt, ben je lekker effectief bezig en hoef je daar geen aparte tijd voor te blokken.

Betekent dit dat ik altijd scherp en op het randje moet schrijven, ook als ik zo helemaal niet ben?

Ben je mal! Het allerbelangrijkste is dat jij je goed voelt bij je teksten. Bij de één zijn dat vlijmscherpe teksten, bij de ander zit ‘m dat juist in het kwetsbaar(der) opstellen. Ook dát is lef tonen en durven schrijven. Zolang jij hiermee jouw doelgroep raakt en onderscheidend bent, is jouw manier altijd goed. Maar dan wel op een manier die conversieverhogend werkt. And I’ve got your back. 

"

Let’s meet

 

Ik heb er zin in. Hopelijk jij ook.

Laten we daarom even bellen. In 30 minuten bespreken we de kansen van jou en jouw onderneming op het gebied van copy en content. Zijn we geen match? Dan vertel ik je dat ook eerlijk.

Klaar voor de allerleukste én beter betalende klanten?

 

Kristel copywriter