"Je online vindbaarheid verhogen met blogs"

Geschreven door Kristel Jansen

Je online vindbaarheid verhogen: een must voor iedere ondernemer. Punt. Er is geen betere manier om dat te doen dan met blogs.

Waarom? Bloggen verhoogt je online vindbaarheid, je laat je expertise aan de wereld zien en er is geen betere call to action dan na je blogs.

Bloggen voor goede online vindbaarheid

Een website kan nog zo mooi zijn, met perfecte kleurencombinaties, haarscherpe foto’s en een vernieuwd contactformulier. Zonder blogs word je zelden gevonden. Blogs verhogen namelijk jouw zichtbaarheid op het world wide web. Mits je goede zoekwoorden gebruikt natuurlijk.

Zodra je duidelijk hebt waar potentiële klanten naar op zoek zijn of welke vragen zij beantwoord willen hebben, knal je die zoekwoorden in je blogs. Op deze manier zijn jouw blogs te vinden binnen Google et voilà: dit hoort bij SEO. SEO staat voor search engine optimization.

Maar SEO is niet enkel zoekwoorden verwerken in je blogs. Zorg dat jouw blogs onderling met elkaar linken en vooral: zorg dat je relevant bent. En buiten dat: denk aan een goede DA, snelle laadsnelheid van je pagina’s etc. etc. Ranken gebeurt niet van de ene op de andere dag. Was het maar zo een feest. Hoger in Google komen is van véél meer afhankelijk dan enkel zoekwoorden verwerken. Wist je trouwens dat lokale SEO ook enorm kan helpen door Google Mijn Bedrijf in te stellen?

Schrijf voor jouw klanten

Onthoud wel: schrijf niet voor Google. Niets is zo suf als teksten waarin duidelijk naar voren komt dat de zoekwoorden belangrijker zijn dan het ‘lekker weg lezen’. Schrijf voor mensen. Jouw potentiële klanten welteverstaan.

Weet dat SEO niet ‘zo maar’ een trucje is. Tuurlijk, je vult je H1/H2/H3 koppen, de meta omschrijving en je verwerkt de zoekwoorden strategisch in de teksten, maar dat betekent niet dat je er direct bent. Houd rekening met concurrentie, blijf je teksten updaten en blijf bijvoorbeeld intern linken. SEO is meer dan keyword spammen en met één blog ben je er niet. Dat is al lang achterhaald.

Online vindbaarheid vergroten

Deel waarde en laat je expertstatus zien

Door in blogs waarde te delen over bepaalde onderwerpen die jouw klant interesseren, komt jouw potentiële koper op jouw website uit. Jouw potentiële klant leest jouw artikel, denkt: ‘potverdorie, deze xx (coach, webdesigner, fotograaf, you name it) heeft écht de wijsheid in pacht’ en klikt een aantal keer door. De interesse is gewekt.

Dit betekent natuurlijk niet per direct dat dit een klant wordt, maar het is altijd goed om bij potentiële klanten in hun hoofd te zitten. Jij deelt regelmatig waarde en informatie, waardoor een klant ziet dat jij écht ergens verstand van hebt.

Ideeën voor blogs

Ben je een webdesigner? Blog over de vijf beste plugins die nooit mogen ontbreken op een website. Ben je een mindsetcoach? Deel tips over hoe je je negatieve gedachtes omzet naar positieve gedachtes. Ben je een grafisch designer? Laat je klanten weten hoe ze zelf goede kleurencombinaties kunnen kiezen en waarom dit zo belangrijk is.

Wees niet bang om teveel gratis waarde te delen, want dit blijft juist hangen bij klanten, waardoor ze echt wel bij jou terug komen. Weet dat jij de inhoudelijke specialist bent en dat lezers geïnteresseerd zijn in jouw kennis of jouw product. Gebruik die kennis! Hier vind je 8 tips waarmee jij zelf een ijzersterk artikel schrijft en hier vind je wat je kunt doen als je geen ideeën hebt om te bloggen.

De lezer leert jou kennen

Het gaat niet eens alleen over de expertrol die je vervult. Naast het delen van kennis leert een klant jou ook beter kennen. Door tips te delen, maar ook door meer van jezelf te laten zien, krijgt een klant een veel beter beeld van jou. En dat is belangrijk, want een goede klik is zó belangrijk. Je werkt namelijk samen. Het is dus belangrijk dat klanten jou leren kennen.

Gebruik bij het bloggen jouw Call to Action

Niets is makkelijker dan aan het einde van een blog een call to action te verwerken, oftewel een CTA. Wat is een CTA? Een button die ervoor zorgt dat jouw lezer in actie komt. Betekent dat per definitie dat een klant direct jouw product of dienst aanschaft? Nee hoor, een call to action kan ook vragen om een reactie op je blog, een inschrijving op je mailing of het inplannen van een belletje met jou.

En tuurlijk, dat kán weer leiden tot de verkoop van jouw product of dienst. Deze acties bereik je niet als je niet blogt. Dus: bloggen is zo belangrijk!

Verhoog je omzet

Met het delen van jouw kennis en jouw persoonlijkheid en een CTA is het onvermijdelijk dat je klanten aantrekt en behoudt. Ga maar eens bij jezelf na: zie je een website met twee pagina’s waar het vooral over het aanbod gaat? Vaak klik je verder. Je hebt namelijk geen idee wie die persoon achter de onderneming is en wat voor kennis hij of zij heeft. Daarom: deel wat je doet, waar je goed in hebt, geef voorbeelden waarin de klant zich herkent en laat jezelf zien.

Dán pas verhoog jij je omzet. Want dan pas leert een klant jou écht kennen. Dus: online vindbaarheid –> meer omzet.

Blogs zelf schrijven of blogs laten schrijven?

Je denkt misschien: ‘jij hebt makkelijk praten, teksten schrijven is jouw vak’. En dat klopt, ik doe niets liever dan blogs schrijven voor andere ondernemers om de online vindbaarheid te verhogen.

Ik weet óók dat niet iedereen schrijven leuk vindt. Dat is zelfs nog een understatement. Regelmatig hoor ik om me heen: ‘pff, jij liever dan ik met al die teksten, verschrikkelijk hoor, al dat tikken op je toetsenbord’.

Gelukkig zijn we allemaal verschillend. Heb jij dus totaal geen zin om je blogs te typen? Of weet je helemaal niets van SEO af? Laat mij dan jouw blogs schrijven! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Op naar die expertstatus!

Houd je zelf enorm van schrijven? Lees dan hier hoe je blogs in WordPress zet.

0 Comments

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer inspiratie