"Van loondienst naar ondernemer"

Van loondienst naar tekstschrijver

Van loondienst naar ondernemer. En dan heb ik niet over ‘van loondienst als tekstschrijver’ naar ’tekstschrijver’. Nee, het was een lange weg, die er uiteindelijk toe geleid heeft dat ik tekstschrijver ben. Dat ik een f*cking ondernemer ben. Dat ik mega trots ben op mezelf. Serieus. Ik had nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar ik zeg het toch: IK BEN TROTS OP MEZELF

Van criminologie naar tekstschrijver

Goed, daar ging – op zijn zachtst gezegd – wel even wat aan vooraf. Het startte allemaal met Criminologie. Ha-ha-ha, ja echt. Deze SEO-tekstschrijver is afgestudeerd in de bachelor Criminologie en master Forensica, Criminologie en Rechtspleging. En dan kan ik nu denken: wat zonde dat ik daar niets mee heb gedaan, maar zo denk ik niet. Absoluut niet zelfs. Ik heb een mooi diploma op zak en dingen lopen zoals ze lopen. Daar ben ik van overtuigd. 

Na vijf maanden rende ik gillend weg

Na mijn studie begon ik met CDD bij de ING Bank, Customer Due Diligence. Klinkt spannend, maar het was vre-se-lijk saai. Ik hield het 5 maanden vol. En mensen maar vragen: ‘Goh Kristel, hoe bevalt je eerste baan?!’. Nou, ik wist niet wat ik mee maakte. Was dit nu het échte volwassen leven?

Ik zag altijd al tegen het ‘grote mensenleven’ op, bleek mijn eerste baan ook nog eens zo verschrikkelijk te zijn als de pest. Wat een drama. Ondanks de leaseauto waar ik nog twee maanden gebruik van mocht maken, peerde ik ‘m toch. Dikke doei!

Poging 2

Baan opgezegd: check. Woning opgezegd: check. Op naar de gemeente, terug naar Brabant. Inclusief nieuwe woonplek. Ook daar kwam ik er snel genoeg achter: dit is het niet. Twee functies geprobeerd, maar helaas. Toch maar weer solliciteren. Tussendoor nog zoveel mogelijk reisjes gemaakt en hike en bike reizen begeleid. Die hike en bike reizen vormden de inspiratie voor een eigen reisblog. Totaal onvoorbereid en zonder enige bedoelingen plantte ik hier het eerste zaadje. 

Van loondienst naar tekstschrijver
Van loondienst naar ondernemer ziet er zo uit

Met pijn in mijn hart..

Na dat reizen moest er toch weer brood op de plank komen. Tiwos werd mijn laatste werkgever. De allerbeste werkgever ooit. Alleen maar lof over deze fijne organisatie en fijne collega’s. Een warm bad is een understatement en met pijn in mijn hart heb ik de organisatie uiteindelijk verlaten vanwege de aard van het werk.

In augustus nam ik – in goed en fijn overleg – het besluit om per 1 januari 2022 te stoppen. Heftug! Dacht ik toen. Maar zoals ook bij Tiwos gezegd werd: ‘when one door closes, opens another’. Wist ik veel dat er 10 poorten tegelijk zouden openen. 

Ze gooit er ff wat lijfspreuken in hoor

Eerlijk is eerlijk: ik ben altijd al goed geweest in Nederlands, in schrijven en schreef vroeger al voor de plaatselijke Reuselse website. Door middel van mijn reisblog en diverse cursussen heb ik mezelf binnen no time de ins en outs van SEO aangeleerd. Dat bleek een schot in de roos. Mijn artikelen rankten goed (vooral deze over onze huttentocht in de Dolomieten!)en via via kon ik wat opdrachten van andere ondernemers overnemen. Netwerk is key is bijna mijn lijfspreuk geworden van afgelopen tijd, want het is echt zo. 

Doordat ik nog best wat vakantiedagen over had én doordat ik niet schuwde om letterlijk ieder vrij uur achter mijn laptop te duiken, stortte ik mezelf helemaal in het copywritingvak. Naast mijn baan in loondienst nog natuurlijk.

Ik durfde het tegen bijna niemand te vertellen, want ik was bang dat dit zou mislukken. Toen ik mijn eerste betaalde opdracht binnengehaald had, sprintte ik naar de KvK. Nog een lijfspreuk; ‘Start before you’re ready‘. Hilarisch, want ik had me door mijn eerste opdracht heen gebluft dus. Heeft die klant nooit geweten en ga ik ook nooit vertellen 😉 Juichen deed ik toen wel.

Tekstschrijver

Januari 2022: van loondienst naar ondernemer

Hoe meer ik verdiepte in het copywritingvak, hoe meer cursussen ik deed en meer ik oefende, hoe leuker ik het vond. Ik netwerkte me een ongeluk, want wilde mezelf 100% klaarstomen voor 1 januari. 2 januari trouwens, want heel Nederland ligt natuurlijk met een kater op de bank op 1 januari. 

2 januari, het moment was daar. Nooit meer salaris op de 25e én nooit meer mezelf verschuilen achter een werkgever. Geen loondienst meer! Van loondienst naar ondernemer, holy moly! Ik was gewoon een fulltime ondernemer.

Mocht je een ondernemer zijn en dit bericht lezen, is het vast herkenbaar, maar dat gevoel is zo gek! Ineens moet je het allemaal zelf doen, is niets meer vanzelfsprekend en ben je gewoon freelancerFreelance tekstschrijver in Breda welteverstaan!

Inmiddels ben ik er he-le-maal aan gewend en vind ik het bizar om te zien hoe snel dit allemaal gegaan is. Connecting the dots zeggen ze toch? Nou, die heb ik inmiddels wel verbonden. Het had allemaal zo moeten zijn en ik ben super dankbaar voor iedereen die me hierin steunt, voor mijn netwerk en ook voor de moed die ik had om dit avontuur aan te gaan. 

Hiermee wil ik allesbehalve zeggen dat ik er ben, want iedere dag leer ik nieuwe dingen, verwerk ik feedback, maak ik fouten, sta ik weer op en knal ik weer door. Maar ik geniet ZO van dit proces. Ik ben leergieriger dan ooit!

Manifesteren kun je leren

Mij hoor je in ieder geval niet klagen. Het gaat echt goed! Het klinkt misschien zweverig, maar ik ben ervan overtuigd dat het mediteren en manifesteren hier voor een dikke 100% een rol in speelt én heeft gespeeld. Tuurlijk, het komt niet aanwaaien en ik moet er hard voor werken, maar juist door in mezelf te geloven, dingen op te schrijven en positieve gedachten te herhalen, weet ik zeker dat dit allemaal helpt. 

I’m a very happy girl! Op naar die tripjes in het buitenland! Mijn eerste tripje naar Italië is in ieder geval al een feit.

Nieuwsgierig naar wat ik voor jou kan betekenen? Met liefde en ontzettend veel plezier:

Nog meer inspiratie

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Waarom Is Bloggen Zo Leuk? | HIKEN & BIKEN - […] – Van loondienst naar ondernemer […]

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *